Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele + uleiul+ scortisoara si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul.
Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine.
Treptat adaugam faina, amestecand continuu, la inceput cu lingura, iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa se poata intinde.
Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura.
Umplutura:
Incalzim laptele impreuna cu zaharul. Turnam peste macul macinat si amestecat cu grisul. Omogenizam bine si la final adauga coacazea sau fructele.
Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava rotunda cu diametru de 25 cm, pe care am uns-o cu putin ulei.
Asezam prima foaie in tava, intepam aluatul cu o furculita si asezam umplutura. Intindem umplutura pe toata suprafata si o nivelam bine.
Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra umpluturii apasand usor. Intepam cu o furculita. Daca se doreste, putem lasa putin aluat din care sa decupam inimioare, floricele pentru a decora.
Dam tava in cuptorul incins la 170-180 grade C, pentru 20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.
Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram cu zahar, optional.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.