Placinta cu Prune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • sare (un varf de cutit)
  • ulei
  • prune
  • 2-3 lingurie zahar+1 scortisoara

Mod de preparare

Se desface drojdia in laptele caldut, se toarna peste faina, se adauga zaharul, oul, sarea si ulei cate putin pana se desprinde aluatul de pe mana si se poate framanta. Se lasa 1 ora la dospit, apoi se imparte aluatul in doua tavi, se pun jumatati de prune, se presara zahar amestecat cu scortisoara.

Se coace 20 de minute, se scoate si se pudreaza cu zahar cand s-a racit.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...