Placinta cu Prune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • sare (un varf de cutit)
  • ulei
  • prune
  • 2-3 lingurie zahar+1 scortisoara

Mod de preparare

Se desface drojdia in laptele caldut, se toarna peste faina, se adauga zaharul, oul, sarea si ulei cate putin pana se desprinde aluatul de pe mana si se poate framanta. Se lasa 1 ora la dospit, apoi se imparte aluatul in doua tavi, se pun jumatati de prune, se presara zahar amestecat cu scortisoara.

Se coace 20 de minute, se scoate si se pudreaza cu zahar cand s-a racit.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...