Ador deserturile cu mere, indiferent daca sunt placinte, strudele, torturi sau alte cele.
Placinta cu mere insa este cam cel mai des pregatita in bucataria mea. Sunt comenzi ferme pentru ea.:)
Aluatul cu care am preparat-o este acelasi pe care il folosesc, de obicei, cu diverse umpluturi (mere, branza, dovleac).
Cum procedam?
Sa incepem cu merele, pe care le spalam, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari. Stoarse (sucul e un deliciu), le calim cu zahar pana se inmoaie si adaugam scortisoara, spre final. Le lasam la racit.
Pentru aluat, mixam ouăle cu zahărul, adăugăm laptele treptat, incorporam. La fel procedăm si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem făina, lingura cu lingura. când se ingroasa coca, începem sa framantam aluatul cu mâna pana devine elastic.
Împărțim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de mărimea tavii.
Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem merele calite si nivelam uniform, iar deasupra venim cu cea de-a doua foaie.
Taiem superficial aluatul in patrate si ungem generos cu galbenusurile batute cu putin lapte.
Deasupra fiecarei placinte portionate, se pune cate o feliuta de mar, dupa care presaram scortisoara.
Lasam placinta in cuptor timp 35-45 de minute, la foc potrivit.
Sa aveti pofta, dragilor!
Hm, parca deja miroase a placinta! V-ati apucat deja?
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.