Placinta cu iaurt

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinte (400 g)
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 1 kg iaurt gras
  • esenta de portocale sau lamaie
  • 1 pachet unt

Mod de preparare

Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi iaurtul si amestecam incet. Adaugam esenta.

Topim untul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt alternativ 3-4 foi unse cu unt, apoi cateva linguri din compozitia de iaurt pana terminam toate foile. Peste ultima foaie punem cateva linguri din compozitia de iaurt, apoi presaram zahar.

Introducem tava in cuptorul preincalzit pana se rumeneste bine, cca 40 min.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...