Placinta cu iaurt

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinte (400 g)
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 1 kg iaurt gras
  • esenta de portocale sau lamaie
  • 1 pachet unt

Mod de preparare

Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi iaurtul si amestecam incet. Adaugam esenta.

Topim untul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt alternativ 3-4 foi unse cu unt, apoi cateva linguri din compozitia de iaurt pana terminam toate foile. Peste ultima foaie punem cateva linguri din compozitia de iaurt, apoi presaram zahar.

Introducem tava in cuptorul preincalzit pana se rumeneste bine, cca 40 min.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale cu ciuperci de post

Sunt cele mai bune sarmale ever....

Sarmale cu ciuperci de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj