Placinta cu Dovleac si Crema de Branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crusta:
  • 1 1/2 cana pesmet
  • 1/3 cana unt topit (cca 100-120 g unt) 1/4 cana zahar
  • Umplutura:
  • 700 g crema de branza
  • 1 cana zahar
  • 1/4 cana zahar brun
  • 2 oua
  • 450 g dovleac pasat
  • 2/3 cana lapte condensat (eu am pus 1/3 cana lapte normal 3,5% grasime)
  • 2 linguri amidon
  • 1 1/4 linguri scortisoara
  • 1/2 lingura nucsoara
  • Topping:
  • 400 g smantana la temperatura camerei
  • 1/3 cana zahar granulat
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

Aveti nevoie de o tava cu fund detasabil si cu diametrul de cca. 23 cm. Eu nu detin un astfel de instrument, astfel incat am facut doar jumatate de portie si am copt-o in tava de tarte, care are doar 2 - 3 cm inaltime (si a incaput la limita). Diametrul tavii mele e tot cam de 23 cm.

Pentru crusta:
Combinati pesmetul cu untul si zaharul. Presati "aluatul" pe fundul unei forme de tarte cu diametrul de aproximativ 23 de cm, urcand pe peretii acesteia aproximativ 2 cm. Dati la cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius pentru 6-8 minute (trebuie sa o scoateti inainte de a deveni maronie) (eu am intarziat putin :) ). Se lasa la racit.

Pentru crema:
Bateti crema de branza (eu am folosit Philadelphia light), zaharul si zaharul brun pana devin o compozitie omogena. Adaugati ouale, dovleacul (eu l-am pus in robot si am asteptat pana aproape a devenit o pasta) si laptele condensat. Adaugati apoi amidonul, scortisoara si nucsoara. Turnati compozitia in crusta.

Dati la cuptor pentru 55-60 de minute sau pana cand marginile sunt tari, iar mijlocul pare inca usor moale.

Pentru topping:
Combinati smantana, zaharul si vanilia si mixati bine. Intindeti deasupra placintei caldute (adica dupa ce a fost lasata putin la racit). Dati la cuptor inca 5 minute.

Inainte de a se consuma, se tine la frigider cateva ore.
Calorii per portie (1/8 din placinta): 280 kcal
Calorii din grasimi: 100 kcal

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Acesta este tortul copilariei mele. Imi amintesc cu drag de acea perioada si mananc si acum, cu aceeasi pofta, o feliuta de...

Desert tort cu mere, caramel si frisca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj