Aveti nevoie de o tava cu fund detasabil si cu diametrul de cca. 23 cm. Eu nu detin un astfel de instrument, astfel incat am facut doar jumatate de portie si am copt-o in tava de tarte, care are doar 2 - 3 cm inaltime (si a incaput la limita). Diametrul tavii mele e tot cam de 23 cm.
Pentru crusta:
Combinati pesmetul cu untul si zaharul. Presati "aluatul" pe fundul unei forme de tarte cu diametrul de aproximativ 23 de cm, urcand pe peretii acesteia aproximativ 2 cm. Dati la cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius pentru 6-8 minute (trebuie sa o scoateti inainte de a deveni maronie) (eu am intarziat putin :) ). Se lasa la racit.
Pentru crema:
Bateti crema de branza (eu am folosit Philadelphia light), zaharul si zaharul brun pana devin o compozitie omogena. Adaugati ouale, dovleacul (eu l-am pus in robot si am asteptat pana aproape a devenit o pasta) si laptele condensat. Adaugati apoi amidonul, scortisoara si nucsoara. Turnati compozitia in crusta.
Dati la cuptor pentru 55-60 de minute sau pana cand marginile sunt tari, iar mijlocul pare inca usor moale.
Pentru topping:
Combinati smantana, zaharul si vanilia si mixati bine. Intindeti deasupra placintei caldute (adica dupa ce a fost lasata putin la racit). Dati la cuptor inca 5 minute.
Inainte de a se consuma, se tine la frigider cateva ore.
Calorii per portie (1/8 din placinta): 280 kcal
Calorii din grasimi: 100 kcal
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.