Placinta cu Dovleac (aluat Fraged)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovleac ras (eu l-am avut congelat)
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 75 g margarina
  • 150 g smantana
  • faina cat cuprinde
  • zahar dupa gust pt dovleac
  • ulei (putin pentru calit dovleacul)
  • 2 linguri gris daca este nevoie (grisul se pune numai daca dovleacul este mai zemos, pentru a absorbi sucul)
  • o esenta de rom
  • zahar vanilat
  • miere dupa gust (se unge suprafata placintei)

Mod de preparare

Se pune oul, margarina, untul, smantana si faina cat cuprinde, astfel se face un aluat care se framanta putin si se da la frigider pentru 20 minute. Intre timp punem uleiul, dovleacul si zaharul intr-un vas pe foc si lasam pana ce zeama incepe sa scada. Spre sfarsit adaugam peste dovleac esenta de rom si zaharul vanilat (compozitia trebuie lasata la racit).

Scoatem de la frigider aluatul si il impartim in doua, din fiecare bucata intindem o foaie. Dupa ce am uns tava cu unt punem prima foaie peste care grisul si dovleacul. Cea de a doua foaie se pune peste dovleac si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc potrivit. Cand o scoatem de la cuptor se unge cu miere si se lasa la racit.

Se serveste rece. Pofta buna!!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...