Placinta cu Branza (varianta Turceasca)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • aprox 100 ml apa calda
  • sare
  • un varf de cutit
  • CREMA:
  • 300 g branza telemea
  • 50 g smantana
  • 100 g zahar tos
  • 3 albusuri de ou
  • stafide
  • coaja de lamaie;
  • 100g margarina pentru uns

Mod de preparare

ALUAT:
Faina se amesteca cu galbenusurile, se adauga si albusurile batute spuma si un pic de sare.

Se framanta un aluat elastic care se lasa la odihnit cam 15 min.

In timpul acesta facem crema de branza.

Aluatul se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se intinde in foaie foarte subtire.

Cat facem prima foaie, punem o cratita cu 2 litri de apa cu putina putina sare la fiert.

Se pregateste tava pentru copt, ungand-o doar cu margarina topita.

Cand a inceput sa clocoteasca apa, foaia de aluat se scufunda max 10 sec in apa din cratita. Se scoate cu o spumiera si se scufunda imediat intr-un vas cu apa rece.

Se scoate foaia, se scurge si se pune in tava, incretind-o putin.

Se pune un strat de crema de branza.

Se face la fel cu celelalte foi de aluat, intre ele punand cate un strat de crema.

Ultima foaie de aluat se unge cu margarina topita.

Se presara cu putin zahar tos si se baga tava la cuptor, pana se rumeneste frumos.

Se raceste si se portioneaza.

Se serveste presarata cu zahar pudra.

CREMA:
Branza se da pe razatoare, se amesteca cu smantana, zaharul tos, albusurile batute spuma, stafidele si coaja de lamaie.

N-am avut in momentul pregatirii si putina nuca de cocos, ca adaugam in compozitie!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.