Placinta cu branza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj;
  • 1 ou pentru uns aluatul;
  • pentru crema de branza:
  • 4 cutii cu branza si smantana;
  • 4 linguri de zahar;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 2 oua + 2 albusuri;
  • coaja de portocala si de lamaie (tinute in zahar, la borcan);
  • stafide

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se lasa aluatul de foietaj sa se incalzeasca la temperatura camerei. Se taie in 2 parti.

Pentru crema de branza: se bat spuma cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se bate in continuare cu mixerul pana cand nu se mai simte zaharul. Intr-un castron se rastoarna cele 4 cutii cu branza pufoasa (eu am avut branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place), care se amesteca bine cu cele 2 galbenusuri. Se incorporeaza treptat bezeaua si se omogenizeaza.

Se asaza prima parte de aluat intr-o tava, pe foaie de copt, se intinde crema de branza, se presara din loc in loc coaja de portocala si de lamaie (tinute in zahar, la borcan) si stafide. Se acopera cu cealalta jumatate de aluat, se indeparteaza excesul de aluat si se unge placinta cu oul batut bine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Din aluat eu am facut si cateva margarete pentru decor.

Se da la cuptorul incins, cam 5-10 minute la foc iute, ca aluatul sa-si mareasca volumul, apoi 15-20 de minute la foc mediu, sa se patrunda bine. Se coace pana se rumeneste.


Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.