Piure de caise cu rozmarin

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 6 portii
  • 1 kg de caise
  • 150gr zahar pudra
  • 30gr unt
  • 5 linguri vin alb
  • o lingura esenta de vanilie
  • o lingura ulei de masline
  • 2 ramuri de rozmarin

Mod de preparare

Indepartati samburii caiselor. Puneti la incalzit intr-o tigaie uleiul de masline si untul. Adaugati caisele si lasati-le sa se prajeasca usor pe ambele parti. Puneti apoi esenta de vanilie, rozmarinul, zaharul pudra, vinul alb si amestecati. Lasati tigaia la foc mic circa 30 de minute pana ce caisele se inmoaie si devin ca un piure. In momentul cand este gata scoateti rozmarinul si lasati sa se raceasca toata treaba apoi puneti piure-ul in frigider cel putin o ora inainte de a-l servi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.