Este o prajitura tipica Bolognei, foarte buna linga o cafeluta (cu sau fara lapte).
Din compozitia de mai sus ies 3 pinze.
Se amesteca toate ingredientele si se framinta sa rezulte un aluat compact ca cel de tarta sau de biscuiti. Se pune in vas acoperit sau in folie de plastic in frigider pt 30 min.
Se intinde o foaie subtire de circa 1/2 cm. Foaia se imparte imaginar in trei parti... Se unge cu marmelada mai multa in centru si mai putina pe marginile din stinga si din dreapta foii, se ridica marginea din stinga si se inchide spre centru apoi la fel si partea din dreapta... obtinem un singur dreptunghi ca in poza. Asezat in tava se da la cuptorul incalzit deja la 180C pina cind se coloreaza frumos auriu (pinza mea s-a cam pirlit ca n-am fost atenta si a fost focul mai tare).
Se lasa citeva minute sa se racoreasca la scoaterea din cuptor si se taie felii, daca se va raci nu se va mai taia bine, devine crocanta/casanta ca orice aluat de biscuiti.
Se prepara rapid si este foarte foarte gustos, mai ales fierbinte....asa ca am sa va invit sa-l incercati...merge perfect cu...
Foietaj de casa cu branza sarataEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj