Pinza Bolognese (varianta Simpla)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet de praf de copt
  • Pt umplutura:
  • 1 borcan de mostarda bolognese: adica un magiun facut din: gutui, mere, pere, prune si portocale (spre deosebire de alte mostarde care sunt magiunuri ca la noi, dar se adauga si esenta de mustar, asa incit dulcele se imbina cu gustul mustarului si me

Mod de preparare

Este o prajitura tipica Bolognei, foarte buna linga o cafeluta (cu sau fara lapte).

Din compozitia de mai sus ies 3 pinze.

Se amesteca toate ingredientele si se framinta sa rezulte un aluat compact ca cel de tarta sau de biscuiti. Se pune in vas acoperit sau in folie de plastic in frigider pt 30 min.

Se intinde o foaie subtire de circa 1/2 cm. Foaia se imparte imaginar in trei parti... Se unge cu marmelada mai multa in centru si mai putina pe marginile din stinga si din dreapta foii, se ridica marginea din stinga si se inchide spre centru apoi la fel si partea din dreapta... obtinem un singur dreptunghi ca in poza. Asezat in tava se da la cuptorul incalzit deja la 180C pina cind se coloreaza frumos auriu (pinza mea s-a cam pirlit ca n-am fost atenta si a fost focul mai tare).

Se lasa citeva minute sa se racoreasca la scoaterea din cuptor si se taie felii, daca se va raci nu se va mai taia bine, devine crocanta/casanta ca orice aluat de biscuiti.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura