Pere cu Ricotta si Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 pere
  • - 80 g branza ricotta
  • - 25 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 6 g cacao
  • - cateva picaturi esenta de vanilie
  • - 1/2 portocala
  • - 25 g ciocolata maruntita
  • - 1 lingura cu migdale maruntite (prajite in prealabil) - cateva frunze de menta pentru decor (optional)

Mod de preparare

- Intr-un bol se mixeaza branza ricotta, zaharul pudra, aproximativ 5 g cacao (dupa preferinta, aceasta cantitate se poate suplimenta), cateva picaturi esenta de vanilie.
- Se adauga ciocolata si se amesteca toate ingredientele.

- Portocala se spala si se taie cateva bucatele de coaja care se maruntesc. Acestea se incorporeaza in amestecul cu branza ricotta pregatit anterior.
- Se stoarce sucul unei jumatati de portocala si se indeparteaza samburii.

- Perele se spala, se decojesc si se taie fiecare in doua jumatati. Se indeparteaza cu grija mijlocul fiecarei jumatati in parte.
- Perele astfel pregatite se stropesc cu suc de portocale.

- Se umple mijlocul fiecarei jumatati de para cu o parte din compozitia pregatita.
- Se adauga la suprafata migdale maruntite.
Reteta apartine cartii ”Easy Dinners - Healthy Recipes - Chocolate Ricotta Filled Pears”.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)