Pepene galben cu fructe in aspic

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pepene galben mai mic
  • o mana de boabe de struguri Kis-mis (fara samburi)
  • struguri pentru a obtine stafidele
  • cateva boabe de struguri negri
  • 2-3 piersici
  • 2 felii de pepene rosu
  • cateva cirese confiate
  • 100 ml sirop concentrat de afine
  • 1 plic de gelatina (10 g)

Mod de preparare

Se spala pepenele, apoi se taie in doua jumatati egale. O jumatate o curatam de miez cu o lingura, lasand cam 1 cm de miez pe coaja, cealalta jumatate o taiem cateva feliute in cubulete mici, taiem si miezul de pepene rosu in cubulete, strugurii ii spalam si brobonim, piersicile se taie si ele in bucatele mici.
Se hidrateaza geletina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain mariesi o turnam in siropul de coacaze. Toate fructele se amesteca intr-un castronel si apoi se umple jumatatea de pepene galben, se preseaza usor sa se aseze fructele, apoi turnam deasupra lor siropul cu gelatina. Se da la rece cel putin 2-3 ore, apoi se taie felii si se servesc ca desert.

Este delicis, racoritor si foarte apetisant!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.