Se spala pepenele, apoi se taie in doua jumatati egale. O jumatate o curatam de miez cu o lingura, lasand cam 1 cm de miez pe coaja, cealalta jumatate o taiem cateva feliute in cubulete mici, taiem si miezul de pepene rosu in cubulete, strugurii ii spalam si brobonim, piersicile se taie si ele in bucatele mici.
Se hidrateaza geletina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain mariesi o turnam in siropul de coacaze. Toate fructele se amesteca intr-un castronel si apoi se umple jumatatea de pepene galben, se preseaza usor sa se aseze fructele, apoi turnam deasupra lor siropul cu gelatina. Se da la rece cel putin 2-3 ore, apoi se taie felii si se servesc ca desert.
Este delicis, racoritor si foarte apetisant!!
"retete festive de iarna"
Desert tort cu afine si jeleu de zmeuraEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj