Peanut Butter Cookies (Biscuiti cu unt de arahide)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana unt de arahide
  • 100 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 zahar granulat
  • 1/2 zahar brun
  • 1 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Intr-un bol adaugati: untul de arahide, 100 g de unt pastrat la temperatura camerei, 1 ou
si 1 lingurita de esenta de vanilie.

Amestecati totul bine cu o spatula, lingura de lemn, sau chiar cu mixerul, pana oul este bin eincorporat in compozitie.

Adaugati 1/2 cana zahar granulat si 1/2 cana zahar brun.

Amestecati bine.

Iar acum, adaugati ingredientele uscare:
1 cana de faina, 1/4 lingurita sare si 1/2 lingurita praf de copt (le amestecati pe cele 3 ingrediente intr-un vas separat, dupa care le incorporati in compozitia formata mai sus).

Amestecatile bine si pregatiti-va sufleteste pentru a va crea buscuitii. Eu am luat o lingura de masurat si cu ajutorul acesteia am format bilutele, dupa care le-am dat traditionala forma de peanut butter cookies, apasandu-le cu furculita.

Bagati biscuitii obtinuti la cuptorul incins la 175*c pentru cca 7 - 10 min (depinde de la un cuptor la altul, de aceea va sfatuiesc ca dupa primele 5 min sa va tineti ochii pe cuptor si coookieeess, pentru a nu le arde din greseala).

Cand scoateti biscuitii de la cuptor sa ii lasati pe un gratar pentru a se racori si "aseza" pentru cca 10 min, pana cand acestia se intaresc, dupa care puteti lua biscuitii de pe foaia de copt cu foarte mare usurinta. Sa ii oastrati intr-un vas de plastic/sticla/ceramica, cu capac, pentru a ii pastra proaspeti cat mai mult timp.

Aceasta reteta are o vechime de peste 15 ani, care a fost pastrata si respectata cu sfintenie de familia mea si a unei prietene de-a mele din America.
Optional, cand formati bilutele, le puteti tavali prin zahar, iar dupa samle dati forma biscuitilor, cu ajutorul furculitei.

Sper ca aceasta reteta sa va innebuneasca si pe dumneavoastra, la fel de mult precum ne-a innebunit si pe noi.

Spor la treaba!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj