Pasca cu Crema de Branza Dulce

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacaua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pahar lapte
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de lamaie pentru stingerea prafului de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar pudra
  • 80 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri de faina
  • 100 gr stafide
  • Ingrdiente pentru decor:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata
  • 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Mod preparare aluat:
Se freaca untul cu oul si cu zaharul bine. Cand s-a obtinut o compozitie omogena se adauga faina, cacaua, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de la o lamaie (pe parte mica a razatoarei) si laptele (acesta se pune treptat).

O tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care adaugam un sfert din compozitia de aluat si o adaugam in cuptorul in prealabil incins. Se lasa la foc potrivit.

Intre timp preparam crema:
Untul se freaca cu galbenusurile si cu zaharul. Cand am obtinut o crema omogena adaugam branza scursa bine, faina, zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa pe partea mica a razatoarei. La final se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si stafidele.

Aceasta crema se pune peste blatul de la cuptor, atunci cand acesta se intareste, iar peste crema restul de aluat. Pasca se pune din nou la cuptor, la foc potrivit.

Cand blatul trece de testul scobitoarei, inseamna ca este gata.
Pasca se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava.
Se aseaza pe un platou, dupa care se pune glazura peste aceasta, facuta conform instructiunilor de pe plic.
Aceasta se decoreaza cu nuca de cocos sau dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.