Pasca cu Crema de Branza Dulce

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacaua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pahar lapte
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de lamaie pentru stingerea prafului de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar pudra
  • 80 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri de faina
  • 100 gr stafide
  • Ingrdiente pentru decor:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata
  • 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Mod preparare aluat:
Se freaca untul cu oul si cu zaharul bine. Cand s-a obtinut o compozitie omogena se adauga faina, cacaua, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de la o lamaie (pe parte mica a razatoarei) si laptele (acesta se pune treptat).

O tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care adaugam un sfert din compozitia de aluat si o adaugam in cuptorul in prealabil incins. Se lasa la foc potrivit.

Intre timp preparam crema:
Untul se freaca cu galbenusurile si cu zaharul. Cand am obtinut o crema omogena adaugam branza scursa bine, faina, zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa pe partea mica a razatoarei. La final se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si stafidele.

Aceasta crema se pune peste blatul de la cuptor, atunci cand acesta se intareste, iar peste crema restul de aluat. Pasca se pune din nou la cuptor, la foc potrivit.

Cand blatul trece de testul scobitoarei, inseamna ca este gata.
Pasca se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava.
Se aseaza pe un platou, dupa care se pune glazura peste aceasta, facuta conform instructiunilor de pe plic.
Aceasta se decoreaza cu nuca de cocos sau dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj