Pasca cu Ciocolata si Branza de Vaci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Compozitie cu cacao:
  • 1 ou
  • 90 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 150 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 20 g cacao
  • Compozitia cu branza:
  • 2 oua
  • 300 g branza grasa de vaci grasa
  • 100 ml smantana lichida
  • 50 g smantana grasa
  • 25 g unt moale
  • 75 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 20 g amidon
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

* Compozitia de cacao:
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia se albeste. Se adauga untul moale (nu topit), si apoi, treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Dupa ce faina a fost incorporata, se adauga cacaua. Se obtine o compozitie groasa, ce se pune intr-o tava cu pereti detasabili (tava mea are 23 cm diametru).
Se da la cuptor la 160 de grade, timp de 15 min.

* Compozitia de branza
In timp ce compozitia cu cacao este la cuptor, se prepara compozitia cu branza.

Smantana lichida se incalzeste si se toarna peste ciocolata. Se lasa cateva minute, apoi se mesteca pana la omogenizare.

Se amesteca toate ingredientele. Eu le-am pus in robot in ordinea aceasta: oua, zahar, branza, smantana groasa, smantana lichida amestecata cu ciocolata, unt, amidon, vanilie.

Se toarna compozitia peste blatul de cacao si se da la cuptor inca 50 de minute (cand o scoateti, mijlocul se misca usor).

Se taie cand e rece.

Tava pe care am folosit-o are diametrul de 23 cm.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu portocale şi fructe de pădure

Chec cu portocale şi fructe de pădure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj