Pasca cu Branza (III)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -500g faina
  • -250 ml lapte
  • -150g unt
  • -150g zahar
  • -6 galbenusuri
  • -25g drojdie
  • -50ml ulei
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1 esenta de rom
  • -jumatate de ling sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Ptr umplutura:
  • -700g branza de vaci
  • -200g zahar
  • -150 stafide
  • -2 oua
  • -100g gris
  • -50g faina
  • -coaja rasa de la jumatate de lamaia
  • -2 plicuri de zahar vanilat
  • -2 fiole de esenta rom

Mod de preparare

Aluat:

Se urmeaza toate instructiunile de la cozonac. Se lasa la crescut. Apoi se rupe jumatate din compozitie si se intinde si se aseaza intr-o tava patrata sau rotunda . . . apoi se fac fasii din aluat se impletesc si se aseaza de jur imprejur si se acopera cu un stergar pana pregatim umplutura . . . .

Umplutura:
Se amesteca toate ingredientele si se aseaza in mijlocul formei de pasca (umpleti pasca doar in momentul in care o si bagati la cuptor) si se unge cu galbenus de ou . . .

Cuptorul trebuie sa fie bine incins - 45 min /220 grade.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.