Pasca cu Branza (III)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -500g faina
  • -250 ml lapte
  • -150g unt
  • -150g zahar
  • -6 galbenusuri
  • -25g drojdie
  • -50ml ulei
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1 esenta de rom
  • -jumatate de ling sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Ptr umplutura:
  • -700g branza de vaci
  • -200g zahar
  • -150 stafide
  • -2 oua
  • -100g gris
  • -50g faina
  • -coaja rasa de la jumatate de lamaia
  • -2 plicuri de zahar vanilat
  • -2 fiole de esenta rom

Mod de preparare

Aluat:

Se urmeaza toate instructiunile de la cozonac. Se lasa la crescut. Apoi se rupe jumatate din compozitie si se intinde si se aseaza intr-o tava patrata sau rotunda . . . apoi se fac fasii din aluat se impletesc si se aseaza de jur imprejur si se acopera cu un stergar pana pregatim umplutura . . . .

Umplutura:
Se amesteca toate ingredientele si se aseaza in mijlocul formei de pasca (umpleti pasca doar in momentul in care o si bagati la cuptor) si se unge cu galbenus de ou . . .

Cuptorul trebuie sa fie bine incins - 45 min /220 grade.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa