Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit.
Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ doua cite doua.
In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smantana, grisul, faina, coaja de portocala rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom sau lapte.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit se pune peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare.
Aluatul se preseaza cu mina lateral, inalt pe marginile tavii, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza.
Se aseaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou si se da pasca la copt in cuptorul incalzit pana devine aurie!
Se serveste rece!
"picnicul bucatarasilor" Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!
Tarta cu sparanghelEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj