Pasca cu Aluat fara Drojdie de Bere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat
  • 450 g faina
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de sare
  • 125 g iaurt alb gras
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 1 praf de copt
  • umplutura
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g ricotta
  • 150 g smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura plina cu faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar –adaugati daca vreti mai dulce
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat sau aroma de vanilie
  • stafide inmuiate in rom (eu nu am pus)

Mod de preparare

Amestecati bine oul cu zaharul, iaurtul, untul inmuiat, coaja rasa de lamaie, un varf de sare si la sfarsit faina cu praful de copt, cernute. Se amesteca bine, pana devine un aluat omogen si compact, bun de intins. Impartiti aluatul in doua bucati, una mai mare, alta mai mica.

Din bucata cea mica de aluat, faceti doua suluri destul de lungi, groase cam cat un deget si le impletiti. Din bucata mai mare tineti putin aluat, cat sa faceti crucea deasupra la pasca. Cu restul, intindeti o foaie rotunda si cu ea captusiti tava in care a-ti pus hartie de copt in cuptor. Este bine sa fie putin aluat si pe bordura, in sus pe tava.

Faceti umplutura: frecati branza de vaci cu ricotta si zaharul, adaugati smantana, galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie rasa, grisul, faina si stafidele inmuiate in rom. La sfarsit bateti albusurile spuma, le adaugati peste crema de branza, amestecati incet, pana se incorporeaza bine.

Puneti umplutura in tava captusita cu aluat, nivelati bine, pliati deasupra bordura de aluat. Puneti deasupra in forma de cruce aluatul format de voi inainte iar pe marginea -bordura de jur imprejur, puneti impletitura. Apasati putin pe ea. Se unge cu albus aluatul.

Se coace in cuptorul incalzit, (zona din mijloc) , la o temperatura de circa 180-190°, circa 40-45 minute. Trebuie sa fie bine rumenita.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti