Reţetă de preparare a papanaşilor cu urdă

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • pentru 9 bucati
  • 250 gr de urda/ricoota
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr faina 00
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 plic praf vanilie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca bine oul cu zaharul si ricotta /urda , bicarbonatul stins in zeama de lamaie ,praful vanilat si coaja rasa de lamaie. Daca va place mai dulce ,puneti in plus alte linguri de zahar. Cand a devenit totul omogen , adaugam faina. V-a rezulta un aluat destul de moale dar nicio problema, asa trebuie. Se infarineaza bine mainile si luam putin din compozitie , formand bile de marime medie ; mi-au iesit 9 bucati. Se turtesc iar in centru le strivim , pana se face o gaura. Prajim papanasii in ulei bine incalzit ,ii scurgem de grasime pe hartie de bucatarie absorbanta.
Servim asa calzi , simpli pudrati cu zahar sau cu dulceata , smantana, topping cu diverse gusturi....cu ce vreti voi.


Ies buni si incalziti la cuptorul cu microunde.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...