Reţetă de preparare a papanaşilor cu urdă

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • pentru 9 bucati
  • 250 gr de urda/ricoota
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr faina 00
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 plic praf vanilie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca bine oul cu zaharul si ricotta /urda , bicarbonatul stins in zeama de lamaie ,praful vanilat si coaja rasa de lamaie. Daca va place mai dulce ,puneti in plus alte linguri de zahar. Cand a devenit totul omogen , adaugam faina. V-a rezulta un aluat destul de moale dar nicio problema, asa trebuie. Se infarineaza bine mainile si luam putin din compozitie , formand bile de marime medie ; mi-au iesit 9 bucati. Se turtesc iar in centru le strivim , pana se face o gaura. Prajim papanasii in ulei bine incalzit ,ii scurgem de grasime pe hartie de bucatarie absorbanta.
Servim asa calzi , simpli pudrati cu zahar sau cu dulceata , smantana, topping cu diverse gusturi....cu ce vreti voi.


Ies buni si incalziti la cuptorul cu microunde.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu oua, branza Cheddar si bacon

Sandvis cu oua, branza Cheddar si bacon
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj