Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți
  • 250 gr branza de vaci (eu am pus mai mult)
  • 1 ou mare sau 2 mici (eu am pus trei)
  • 2-3 linguri de gris (eu am pus pesmet - am pus dupa ochi)
  • sare dupa gust
  • 1 - 2 linguri de faina (eu am pus mai mult tot dupa ochi)
  • pesmet pentru tavalit galustele in el si ulei (daca doriti, eu nu am pus)

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți

Se freaca intr-un castron branza cu ouale, grisul (pesmetul) sarea. Se amesteca bine ca sa se obtina o compozitie destul de tare (nu foarte tare dar mai mult tare decat moale) Acuma daca este cazul se mai poate adauga faina (asta in cazul in care branza eset mai cu zer)

Eu am folosit branza facuta de mine acasa si am scurs-o bine de tot, a fost seaca bine. Se ia cu lingura din aluat se fac cu mana muiata in faina, galuste mici rotunde, se turtesc putin si cu degetul se face o mica adancitura in ele.

In timpul asta pe aragaza aveti o oala cu apa cu sare care fierbe iar in tigaie (fara ulei) se prajeste pesmetul aveti grija sa nu se arda, trebuie amestecat mereu in el) Deci dupa ce au fost facute galustele, se pun in apa acre fierbe si sa da focul la o temperatura mai mica (daca papanasii fierb la foc mare, in clocot, se terciuesc)

Papanasii se ridica singuri la suprafata apei, atunci se tin inca aprox 10 minute la foc mic, se scot, se scurg si se tavalesc prin pasmet. Se pun pe un platou sau intr-o farfurie adanca si s acopera.

Se servesc calzi cu smantana, deasupra, sau doar cu sare.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.