Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • Pentru 10 papanasi
  • Compozitie:
  • -400 g branza
  • -2 oua
  • -4 linguri gris
  • -4 linguri faina
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -6 linguri de zahar
  • -ulei pentru prajit
  • Pentru ornat:
  • smantana
  • dulceata
  • frisca inghetata

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor
Se rade branza. Separat se amesteca ouale intregi cu zahar, faina, grisc si bicarbonatul stins cu o ligurita helas sau otet si se adauga peste branza.
Se framanta pana la omogenizare.Se pune uleiul la incalzit. Se fac bilute din coca de marimea unei bile de ping pong care se turtesc si se face o gaura mica in mijloc si se pun in tigaie in uleiul bine incins.
Se prajesc si pe o parte si pe alta.
Se fac si bilute mai mici pentru design.
Varianta mea de ornat: iaurt amestecat cu frisca in parti egale, apoi un cub cat o nuca de inghetata, dulceata si un pic de frisca pentru aspect.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...