Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit papanasii
  • smantana
  • dulceata

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor. Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15min impartim coca in 8 bucati egale.
Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.
Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe hartie absorbanta.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.