Panna Cotta de Vanilie si Jeleu de Zmeura

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • – 200 ml frisca lichida
  • – 8 linguri lapte
  • – 3 linguri zahar
  • – un zahar vanilat Bourbon sau un zahar vanilat (eu am pus jumatate de pastaie de vanilie) – 2 foi gelatina
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • – 2 pahare de zmeura
  • – 3 linguri zahar
  • – 2 foi gelatina

Mod de preparare

Intr-o craticioara incalzim laptele, frisca si zaharul, (fara sa fiarba).
Adaugam foile de gelatina, pe care le-am hidratat 10 minute in apa.
Le scurgem de apa si le amaestecam in lapte cateva secunde pana se dizolva.
Adaugam si vanilia, apoi turnam amestecaul in 3 pahare.
Dam la rece, in 2-3 ore ar trbui sa fie inchegata panna cotta.
Piureul de zmeura: pasam zmeura cu blenderul, impreuna cu zaharul.
Hidratam foile de gelatina pe care le adaugam piureului de zmeura incalzit.
Amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si turnam peste panna cotta,
Mai asteptam inca 2 ore pana se intareste.
Garnisim cu zmeura si frunze de menta.
Zmeura poate fi inlocuita cu orice fel de fruct, facut piure.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.