Pancove

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 360 ml lapte
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura mare zahar
  • 3 galbenusuri ( in reteta se cere 2 galbenusuri dar eu am pus 3 )
  • 30 ml esenta rom
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 2 praf sare
  • 50 gr unt (rama)
  • ulei ptr prajit
  • zahar pudra ptr ornat

Mod de preparare

Incalzim 360 ml lapte cat sa fie bine caldut, punem in el sarea, zaharul si dizolvam si drojdia. In faina din vas facem o gaura in care turnam laptele incare am dizolvat dorjdia, amestecam cu un pic de faina pana obtinem un fel de maia si lasam sa dospeasca.

Cand a dospit, adaugam cele 3 galbenusuri de ou, zaharul vanilat 2 plicuri, coaja de la lamaie, esenta de rom si 50 gr rama. Framantam totul bine pana aluatul face besici. Se pudreaza cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cand a dospit il rasturnam pe o planseta data cu faina si cu mana il intindem la grosimea degetului. Se decupeaza cu un pahar si la fiecare pancova facem cu degetul o adancitura in mijloc. Acoperim si lasam asa inca 30 minute la dospit. Intre timp punem intr-un vas ulei din abundenta la incins.

Cand uleiul e fierbinte asezam pancovele in el in asa fel incat partea in care am facut adancitura cu degetul sa fie asezata in ulei. Se acopera vasul cu un capac pana se coc pe o parte, apoi se intorc si se coc descoperite.

Se scot pe servetel sa se absoarba uleiul se asaeza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf vanilat, sau se pot servi cu fineti sau cu dulceata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură...

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj