Orez cu Sos Caramel si Piersici

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 5 cani lapte
  • zahar dupa gust
  • razatura de lamaie
  • scortisoara
  • sare
  • Sos:
  • 300 g zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 1 lg seminte susan
  • 3 piersici mai tari

Mod de preparare

Se pune laptele sa fiarba, iar atunci cand a dat in fiert se adauga orezul care in prealabil a fost ales si spalat foarte bine. Se fierbe la foc mic intr-un ceaunel pana ce orezul a absorbit tot laptele. Adaugam zaharul, sarea si mai lasam cateva minute pana ce se leaga bine. Aromatizam cu lamaie si scortisoara.

Intre timp preparam si sosul astfel: zaharul se topeste pana ce capata o culoare aramie, adaugam untul si semintele de susan si-l tinem pe foc pana ce se omogenizeaza. Peste caramelul obtinut adaugam piersicile taiate felii mai grosute si se fierb pana ce incep sa se inmoaie (nu sa se farame).

Orezul se serveste alaturi de sosul caramel cu piersici.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.