Orez cu Sos Caramel si Piersici

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 5 cani lapte
  • zahar dupa gust
  • razatura de lamaie
  • scortisoara
  • sare
  • Sos:
  • 300 g zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 1 lg seminte susan
  • 3 piersici mai tari

Mod de preparare

Se pune laptele sa fiarba, iar atunci cand a dat in fiert se adauga orezul care in prealabil a fost ales si spalat foarte bine. Se fierbe la foc mic intr-un ceaunel pana ce orezul a absorbit tot laptele. Adaugam zaharul, sarea si mai lasam cateva minute pana ce se leaga bine. Aromatizam cu lamaie si scortisoara.

Intre timp preparam si sosul astfel: zaharul se topeste pana ce capata o culoare aramie, adaugam untul si semintele de susan si-l tinem pe foc pana ce se omogenizeaza. Peste caramelul obtinut adaugam piersicile taiate felii mai grosute si se fierb pana ce incep sa se inmoaie (nu sa se farame).

Orezul se serveste alaturi de sosul caramel cu piersici.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.