Nudli

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi potriviti
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 100ml apa
  • sare dupa gust
  • putina esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • 150 g zahar
  • 200g g pesmet
  • putin ulei

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja.

Se racesc si se curata de coaja.

Se dau pe razatoarea mica. Peste cartofii rasi se adauga bicarbonatul, apa, esenta de vanilie si sare dupa gust si se amesteca.

Se adauga faina treptat pana se formeaza un aluat consistent.

Intr-un vas se pune apa cu putina sare la fiert. Intre timp formezi nudliile astfel: se ruleza aluatul intr-un rulou cu diametrul de 3-4 cm.

Se taie bucatele de 1-2 cm si se ruleaza fiecare bucatica in palme (pana se fac mai lnguiete precum vedeti in imagine).

Se pun nudliile in apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana se ridica desupra! Se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Intr-o oala, se caleste zaharul cu pesmetul pana devine maroniu! Se trec nudliile in amestecul din pesmet cu zahar, dar cu atentie, incet, sa nu se rupa!

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.