Nudli

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi potriviti
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 100ml apa
  • sare dupa gust
  • putina esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • 150 g zahar
  • 200g g pesmet
  • putin ulei

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja.

Se racesc si se curata de coaja.

Se dau pe razatoarea mica. Peste cartofii rasi se adauga bicarbonatul, apa, esenta de vanilie si sare dupa gust si se amesteca.

Se adauga faina treptat pana se formeaza un aluat consistent.

Intr-un vas se pune apa cu putina sare la fiert. Intre timp formezi nudliile astfel: se ruleza aluatul intr-un rulou cu diametrul de 3-4 cm.

Se taie bucatele de 1-2 cm si se ruleaza fiecare bucatica in palme (pana se fac mai lnguiete precum vedeti in imagine).

Se pun nudliile in apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana se ridica desupra! Se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Intr-o oala, se caleste zaharul cu pesmetul pana devine maroniu! Se trec nudliile in amestecul din pesmet cu zahar, dar cu atentie, incet, sa nu se rupa!

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.