Nuci umplute cu crema de ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • cca 800 g faina
  • un plic amoniac
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 300 g unt 82%cacao
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri (optional)
  • ½ sticluta esenta de rom
  • 5 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Aluat: mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste.Adaugam untul moale , amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.
Crema:intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pana se topeste ciocolata ,dam craticioara deoparte si lasam la racit.
Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura . Adaugam ciocolata topita ,galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare.Aromatizam cu esenta de rom dupa gust .Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin.Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim doua cate doua.

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta... la fel de delicioasa ca altadata

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline

O nouă rețetă faină cu produse de lahttp://www.foodville.ro/ , promovata de Gina Bradea. Aici...

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj