Negresa Usoara

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte (caldut) 1/2cana de ulei
  • 3 linguri de dulceata
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat, (stins cu otet)
  • 2 cani de faina
  • 1 ou
  • nuci pisate
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 125 gr unt

Mod de preparare

Se freaca oul cu zaharul si cacao. Cand s-au omogenizat bine se adauga uleiul, cate putin. Se adauga laptele (turnam cate putin si amestecam continuu), apoi adaugam dulceata, faina si bicarbonatul! Nucile pisate se adauga in compozitie la sfarsit! se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina si se da la cuptor la foc mediu timp de 40min!

Cand e gata se lasa prajitura sa se raceasca! glazura 1 cana de zahar, 125gr unt, 30ml lapte, esenta de rom se pune zaharul cu untul pe foc pana se topeste, apoi se adauga laptele si se lasa un pic la fiert pana se topeste tot zaharul.

Cand se ia de pe foc se adauga asenta de rom! Se toarna peste blatul racit si se presara deasupra nuca de cocos! eu am facut si un sirop de zahar ars cu care am insiropat blatul inainte de a pune glazura si nuca de cocos.

Daca optati si pentru siropul de zahar ars, lasati prajitura la rece cateva ore inainte de a o portiona! pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

"retete festive de iarna"

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj