Negresa Usoara

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte (caldut) 1/2cana de ulei
  • 3 linguri de dulceata
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat, (stins cu otet)
  • 2 cani de faina
  • 1 ou
  • nuci pisate
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 125 gr unt

Mod de preparare

Se freaca oul cu zaharul si cacao. Cand s-au omogenizat bine se adauga uleiul, cate putin. Se adauga laptele (turnam cate putin si amestecam continuu), apoi adaugam dulceata, faina si bicarbonatul! Nucile pisate se adauga in compozitie la sfarsit! se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina si se da la cuptor la foc mediu timp de 40min!

Cand e gata se lasa prajitura sa se raceasca! glazura 1 cana de zahar, 125gr unt, 30ml lapte, esenta de rom se pune zaharul cu untul pe foc pana se topeste, apoi se adauga laptele si se lasa un pic la fiert pana se topeste tot zaharul.

Cand se ia de pe foc se adauga asenta de rom! Se toarna peste blatul racit si se presara deasupra nuca de cocos! eu am facut si un sirop de zahar ars cu care am insiropat blatul inainte de a pune glazura si nuca de cocos.

Daca optati si pentru siropul de zahar ars, lasati prajitura la rece cateva ore inainte de a o portiona! pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.