Negresa din Albusuri si Ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 albusuri de ou
  • 200 g ciocolata (fulgi de ciocolata +1 ciocolata normala)
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Albusurile se lasa la temperatura camerei, se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron.

Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie.

Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin.

Se toarna in fir subtire peste bezeaua de albusuri, se amesteca usor de jos in sus cu o paleta.

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul stins cu lamaie, esenta de rom si se amesteca.

Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute, se testeaza cu o scobitoare daca este gata.

Se lasa in tava pana cand se raceasca dupa care se poate portiona.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Azi facem spectacol cu un desert frantuzesc de mare finete, indragit de oricine. Si chiar daca reteta pare mai complicata,...

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj