Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina integrala de secara – 250 g
  • zahar brun – 125 g
  • dovlecei – 2 buc
  • iaurt grecesc – 150 g
  • ulei – 60 ml
  • extract de vanilie – 1 lingurita
  • cacao – 40 g
  • praf de copt – 1 lingurita
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • frisca lichida – 200 ml
  • ciocolata neagra – 150 g
  • zahar pudra – o lingura cu varf
  • vanilie – 1 lingurita
  • migdale feliate pentru decor- 100 g

Mod de preparare

Taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blender, impreuna cu iaurtul, zaharul si vanilia
Mixati pana obtineti un piure fin
Amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si putina sare
Turnati amestecul lichid peste cel solid si amestecati cu o spatula
Tapetati cu hartie de copt o tava si rasturnati compozitia
Puteti folosi o tava dreptunghiulara sau patrata, in functie de cat de inalta doriti sa iasa prajitura
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si coaceti 30 de minute
Verificati daca este gata apasand usor cu mana, iar blatul se simte ferm (interiorul va fi umed)
Lasati prajitura sa se raceasca putin si pregatiti glazura
Puneti la incalzit frisca lichida cu zaharul si turnati-o fierbinte peste ciocolata rupta bucatele
Adaugati vanilia si omogenizati bine, apoi lasati sa se raceasca putin
Taiati prajitura in cuburi, apoi turnati glazura si presarati feliile de migdale prajite
Lasati prajitura la frigider o ora

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Cred ca este unul din cele mai simple torturi, de preparat si este tare gustos pe deasupra!...

Tiramisu reţetă originală
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj