Negresa cu Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g ciocolata amara
  • 250 g unt
  • 150 g faina
  • 350 g zahar
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 varf sare
  • Crema branza:
  • 150 g ricotta
  • 100 g mascarpone
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Incepem cu crema de branza pentru ca se face simplu de tot. Amestecam toate ingredientele pentru crema de branza dupa care o bagam la frigider pana facem blatul.

Pentru blat: Topim ciocolata (am pus doar 200 g) pe bain marie impreuna cu untul. Separat mixam ouale cu zaharul dar nu foarte mult, cam 3-5 minute cat sa se umfle putin. Dupa ce ciocolata s-a topit complet, luam vasul de pe bain marie si adaugam ouale mixate.

Dupa ce am incorporat ouale compozitiei de ciocolata, adaugam faina amestecata cu praful de copt si varful de sare. Punem aluatul intr-o tava tapetata ori cu unt si faina, ori cu unt si hartie de copt. Pe deaupra aluatului adaugam cu lingura din loc in loc crema de branza si apoi cu un cutit amestecam foarte blatul de ciocolata si crema.

Dam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute. Nu o lasam mai mult pentru ca va iesi uscata. Chiar daca este umeda usor cand faceti testul cu scobitoarea nu o mai lasati pentru ca se va mai usca in timp ce se raceste. Eu am lasat-o 40 de minute, 30 nu au fost de ajuns.

Dimensiunea tavii: 25x20 cm

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.