Negresa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • jumate cana ulei
  • 1 cana lapte (caldut)
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat rasa
  • 3 linguri cu gem (nu dulceata)
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul (nu intrati in panica cand o sa vedeti compozitia flescaita care se balangane in castron, totul e in regula). Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaua.

Compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina.
Se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute. Ca sa va dati seama daca s-a copt o penetrati cu un pai, un betisor, in 3-4 locuri.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.