Napolitane cu Alune Macinate, Biscuiti si Dulce de Leche

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -150g biscuiti maruntiti
  • -150g alune macinate
  • -3 foi de napolitane
  • -150g zahar
  • -500ml lapte
  • -1/2 lingurita de bicarbonat
  • -1/2 lingurita de sare

Mod de preparare

Zaharul se pune intr-o oala, iar peste el se pune laptele. Se adauga 1/2 de lingurita de bicarbonat si 1/2 de lingurita de sare. Se amesteca si se lasa la fiert la foc mic pentru cca. 1h. Se amesteca din cand in cand pana incepe sa clocoteasca, apoi se mesteca continuu.

Dupa 1h, laptele trebuie sa aiba o culoarea caramel si sa fie mai grosut.

Apoi, se pun biscuitii maruntiti. Eu i-am rupt in maini, dar daca ii vreti mai fini ii puteti baga la robotul de bucatarie. La sfarsit, se pun alunele macinate. Tot 150g, ca si biscutii maruntiti.

Se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc crema, dupa care se poate incepe asamblarea foilor. Asadar, 3 foi de napolitane se taie in jumatate (egal), apoi se pune o foaie pe un platou.
Peste foaie se pun 2 sau 3 linguri de crema cu alune si biscuti. Si se continua pana se consuma atat crema cat si foile. Ultimul rand trebuie sa fie din foi.

Prajitura, se lasa la racit. Rece se poate taia dupa plac.

Dupa mine sunt nemaipomenite.

Pofta buna! : d: d: d

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.