Napoleon Exilat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 80g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 20g faina
  • 30g amidon alimentar
  • 125g gem de portocale
  • margarina pentru uns
  • zahar pudra
  • 500g aluat frantuzesc pregatit cu unt si lasat la rece
  • 250g capsuni
  • 250g zmeura;

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu 1/2 din cantitatea de zahar, amestecand mereu. Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar, se adauga faina si amidonul si se pun toate in cratita cu laptele; se fierb amestecand mereu pana capata consistenta unei creme.

Se incorporeaza gemul de portocale si se pune crema la rece.
Se scoate aluatul frantuzesc de la congelator si se intind 6 foi. Se coc cate 3 foi subtiri puse una peste alta, fiecare foaie fiind unsa inainte cu margarina; se coc 25-30 minute.

Pe tava se pun primele 3 foi coapte impreuna, se ung cu crema, peste care se pun fructele, se intinde restul de crema, iar deasupra se pun ultimele 3 foi. Se presara cu zahar pudra si se da prajitura la rece.
Se taie in momentul servirii.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...