Muffins cu Ness

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 3 lingurite ness
  • 2 lingurite rase bicarbonat sodiu
  • 5 linguri cacao
  • un praf sare
  • esenta vanilie si rom
  • 2 lingurite otet
  • 1/2 cana ulei de masline (cred ca merge si normal)
  • 2 cani apa
  • Glazura:
  • 130 g margarina
  • 300 g zahar pudra
  • vanilie
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Intr-un castronel am amestecat toate ingredientele, la inceput am pus apa cu nessul si apoi restul.

Am tapetat formele de muffins cu ulei si faina, le-am umplut cu compozitie si la cuptor cu ele, cuptorul l-am preincalzit, am facut proba cu scobitorarea, de obicei mereu las cuptorul la moderat

Glazura e o crema de unt, dar eu am folosit o margarina mai de calitate: am folosit 130 gr margarina, 300 gr zahar pudra ar fi mai indicat cel de magazin ca e mai fin, dar e bun si cel facut in casa, esenta de vanilie, colorant alimentar.

Modul de preparare: se freaca untul, margarina cu zahar putin cate putin si se adauga esenta de vanilie, colorant alimentar, se pregateste un con de decorat (eu am avut o punga de plastic de unica folosinta).

Am taiat un varf am pus varful decorator de metal si cu putin colorant albastru (lichid am avut eu). Se fac niste linii pe punga pe interior, ca sa iasa in degrade, apoi se pune crema de unt in punga se decoreaza dupa bunul plac, eu am folosit si decoratiuni facute din pasta de zahar am taiat forme de cristale de gheata.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Drob umplut

Un altfel de drob. L-am vazut, mi-a placut si mi-am zis ca trebuie testat. Si asta am facut de Paste! Sursa de...

Drob umplut
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.