Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand devine o crema albicioasa, se adauga apoi sare, praful de copt, uleiul, laptele si la sfarsit faina. Rezulta un aluat mai gros ca smantana.
Se pregatesc formele de muffins, se tapeteaza cu ulei si faina, se pun hartiutele speciale pentru muffins, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se pun 5-6 fructe de padure si se acopera cu aluat.
Se coc la foc moderat in cuptorul preincalzit.
Cand sunt reci se glazureaza si se decoreaza cu ciocolata topita.
Ppentru glazura va zic ce am folosit: aveam de la un tort ramasa pasta de zahar, am dat-o pe razatoarea mare am adaugat putina apa si am incalzit-o putin ca sa se topeasca pasta de zahar, si asa a rezultat o glazura numai buna de pus pe muffins).
Daca nu aveti pasta de zahar ca in cazul meu puteti folosi zahar pudra amestecat cu apa calduta (mi se pare ca am o reteta de glazura de zahar am sa revin cu ea).
Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.