Mousse de Ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 tableta jumate de ciocolata neagra (70-80%)
  • 3 oua
  • 200 ml de frisca lichida
  • 2-3 linguri zahar
  • 2-3 linguri de unt

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu untul si se topesc la abur (craticioara se pune intr-o cratita mai mare in care fierbe apa). Se lasa la racit. Ciocolata trebuie sa fie calduta, nu fierbinte.

Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele cu zaharul spuma. Se bate si crema pana devina frisca.

Se adauga galbenusele amestecandu-se cu o spatula. Apoi se adauga albusele spuma si frisca putin cate putin amestecandu-se mereu pana se incorporeaza tot. Se obtine o spume delicata, pufoasa si delicioasa de ciocolata.

Se pune in forme care se acopera cu folie si se dau la frigider macar cateva ore, de preferat peste noapte.
Se serveste cu boabe de zmeura proaspete. Cum nu e sezon s-a servit asa simplu si a fost delicioasa.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.