Mix de Fructe cu Orez

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pere - 1 buc
  • mere - 1 buc
  • capsuni - 10 buc (mari)
  • cirese - o mina
  • portocale - 1 buc (mare)
  • ghimbir proaspat - 3 feliute taiate mici
  • unt - 75 g
  • miere - 3 linguri
  • dulceata de cirese - 2 linguri
  • vin alb - 100 ml
  • scortisoara pulbere - 1 virf
  • orez prefiert - 1 ceasca
  • stafide - 1/2 ceasca
  • catina uscata - 1 lingura
  • mente - optional

Mod de preparare

Untul se topeste in tigaia incinsa in prealabil, se adauga pe rind in functie de textura fructele, apoi mierea, dulceata, se asezoneaza cu scortisoara, se adauga si vinul si se lasa sa se reduca functie de preferinte.

Se adauga la sfirsit orezul prefiert si se mai lasa citeva minute.

Se lasa la racit si se serveste decorind cu citeva frunze de menta (optional).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Macaroane cu branza Cheddar si rosii

Macaroane cu branza Cheddar si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj