Minitarte cu Crema de Vanilie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • unt 100gr
  • zahar 100gr
  • oua 2 buc
  • faina 280gr
  • bicarbonat 1 lingurita rasa
  • coaja de lamaie si portocala
  • vanilie
  • Crema de vanilie:
  • lapte 650ml
  • zahar 225gr
  • faina 125gr
  • oua 3 buc
  • baton de vanilie 1/2
  • un pic de sare

Mod de preparare

Aluatul se prepara astfel:
Se cerne faina pe planseta;
Se freaca untul cu zaharul, vanilia si bicarbonatul;
Se adauga treptat ouale, coaja de lamaie si portocala;
Se incorporeaza faina;
Se framanta repede pentru a nu se incalzi;
Se lasa la rece pana se intareste;

Intindem in foaie de 1/2 cm, decupam cercuri cu care captusim formele de tarte;

Se dau la cuptor pentru 20 min;

Crema
Un 1/2 din lapte se pune la fiert, iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente. Albusul de la un ou se bate cu 75 g zahar si se lasa deoparte. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga. Se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza

Dupa ce s-au racit tartele se umplu cu crema de vanilie si se decoreaza cu fructe din compot sau proaspete.

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci