Minitarte cu Crema de Vanilie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • unt 100gr
  • zahar 100gr
  • oua 2 buc
  • faina 280gr
  • bicarbonat 1 lingurita rasa
  • coaja de lamaie si portocala
  • vanilie
  • Crema de vanilie:
  • lapte 650ml
  • zahar 225gr
  • faina 125gr
  • oua 3 buc
  • baton de vanilie 1/2
  • un pic de sare

Mod de preparare

Aluatul se prepara astfel:
Se cerne faina pe planseta;
Se freaca untul cu zaharul, vanilia si bicarbonatul;
Se adauga treptat ouale, coaja de lamaie si portocala;
Se incorporeaza faina;
Se framanta repede pentru a nu se incalzi;
Se lasa la rece pana se intareste;

Intindem in foaie de 1/2 cm, decupam cercuri cu care captusim formele de tarte;

Se dau la cuptor pentru 20 min;

Crema
Un 1/2 din lapte se pune la fiert, iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente. Albusul de la un ou se bate cu 75 g zahar si se lasa deoparte. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga. Se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza

Dupa ce s-au racit tartele se umplu cu crema de vanilie si se decoreaza cu fructe din compot sau proaspete.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Frittata cu ciuperci si crenvusti

Fritatta este varianta italiana a omletei, se poate gati in diverse combinatii. Eu am pregatit-o cu ingredientele din...

Frittata cu ciuperci si crenvusti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj