Mini Pancakes cu Miere si Fructe

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 ouă;
  • - 200 g făină;
  • - 200 ml lapte;
  • - 1/2 linguriță bicarbonat;
  • - sare;
  • - 1 plic zahăr vanilat;
  • - 2 linguri ulei;
  • - 1/2 linguriță praf de copt;
  • - miere;
  • - fructe, după preferințe;

Mod de preparare

- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină;
- Separăm albusurule de gălbenușuri;
- Batem gălbenușurile cu sarea, iar albușurile spumă;
- Adăugăm peste gălbenușuri laptele și uleiul, și omogenizăm, apoi începem să îngroșam compoziția cu ingredientele uscate, amestecate anterior;
- După ce le încorporăm, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm ușor cu o spatulă, de jos în sus, până avem o compoziție omogenă;
- Încingem o tigaie teflonată și o ungem cu ulei, după care luăm suprusul cu un șervețel;
- Folosind polonicul, turnăm în tigaie o cantitate mică de aluat, pentru că își va mari volumul, și lăsăm să se coacă, fără a le atinge;
- Când începe să facă primele bule de aer, este timpul să întoarcem clătita;
- Facem un mini tort din clătite, lipite cu miere;
- Decorăm cu fructe, după bunul plac.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...