Mingiute Jucause

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame branzica dulce
  • 6 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de gris
  • stafide
  • 400 grame nuca macinata (eu am folosit nuca de cocos)
  • optional migdale macinate (am inlocuit cu fulgi de cioco)

Mod de preparare

Mai intai si mai intai se pregateste un gris cu lapte mai vartos, in care adaugam bineinteles zaharul si coaja de portocale. Se lasa sa se raceasca.

Separat, intr un vas se amesteca branza cu stafidele, iar la final grisul racit. Pasta obtinuta trebuie sa fie consistenta. Se formeaza bilute potrivite si "se tavalesc" prin nuca pisata.

Se dau la rece pentru aproximativ o ora si apoi se pot manca.

Este un desert delicios si sanatos pentru cei mici, dar si pentru cei mari.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu. Si am inclus in ele...

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj