Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 75 g faina de migdale
  • 75 g zahar pudra
  • 1 lingura de cafea solubila (fara cofeina)
  • laptele de la o nuca de cocos
  • 2 linguri pudra de roscove (sau cacaua)
  • 1 lingura de nuca de cocos deshidratata
  • decor:
  • nuca de cocos deshidratata
  • miez de migdale

Mod de preparare

Se amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si lingura de cafea.
Se mixeaza albusul de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste si se obtine o bezea.
Se adauga bezeaua in amestecul ingredientelor de mai sus si amestecam cu o lingura pana se obtine un amestec omogen.
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, apoi se fac gramajoare de marimea unei nuci, modelate cu mana umeda, se trec prin nuca deshidratata de cocos si se decoreaza cu miez de migdala. Se asaza in tava si se coc in cuptorul preincalzit, primele 5 minute la foc iute, apoi inca 10 la foc moale. Sunt delicioase, ciocolatoase, asemanatoare cu trufele de ciocolata.

Un desert delicios pentru orice ocazie!
Pofta buna!

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...