Macadamia, white Chips Cookies (Biscuiti cu Nuci si Ciocolata)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 115 gr unt moale (la temperatura camerei)
  • 125 gr zahar tos
  • 60 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 150 gr chipsuri de ciocolata alba
  • 225 gr faina
  • 80 gr nuci macadamia

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la temperatura de 350F (180C) . Untul moale se amesteca (cu mixerul) cu cele doua feluri de zahar pana devine pufos si zaharul e aproape topit, se adauga esenta de vanilie (se poate pune si putin mai mult decat e prevazut in reteta), apoi oul si se continua baterea. Faina se amesteca cu bicarbonatul si apoi se pune peste amestecul de unt.

Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn apoi se adauga chipsurile de ciocolata alba si nucile sparte in bucati ceva mai mari, se omogenizeaza. Se ia tava de copt si cu ajutorul unei lingurite se pun gramajoare de aluat pe tava neunsa, avand grija sa lasam spatiu destul de mare intre gramajoare.

Gramajoarele de aluat, in timpul coptului, se aplatizeaza si iau forma rotunda. Se coc circa 12 minute, pana prind o usoara culoare aurie. Asta pentru o consistenta mai moale a lor (timpul de copt se poate sa fie chiar de 10 minute, depinde de cuptor). Pentru biscuiti mai crocanti se tine cu 2-3 minute mai mult in cuptor.

Se scoate tava, se lasa la racorit cateva minute (2-3 cel mult) si apoi cu o paleta metalica se scot din tava si se pun pe platou.

Se servesc ca atare, cu ceai, cacao cu lapte sau cu o cafeluta

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu arome si culori de toamna

Din categoria "Retete inspirate de toamna"  un delicios chec cu arome si culori de toamnă, preparat cu...

Desert chec cu arome si culori de toamna
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj