Lava cake

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 60 gr zahar pudra
  • 120 gr unt
  • 80 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru sosul de mure:
  • 1 cana mure
  • 2 lingurite zahar
  • inghetata pentru servit
  • coacaze

Mod de preparare

Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul.
Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un vas rupem ciocolata bucatele, punem untul taiat cubulete.
Trasferam vasul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata de topeste.
Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, adaugam zaharul pudra si amestecam bine.
Incorporam ouala si galbenusurile, apoi faina cernuta.
La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie.
Luam 6 forme ca de briose, de preferat din ceramica, dar eu neavand am folosit forme din aluminiu, le ungem cu unt.
Compozitia o repartizam in mod egal in forme si le asezam pe o tava.
Le introducem in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 9-10 minute.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 1-2 minute la racorit.
Ungem cu un strat de sos de mure farfuriile in care servim, rasturnam cate un lava cake, usor, peste sos.
Alaturi punem o lingura de inghetata (noi am ales de vanilie) si cateva coacaze.
Sa aveti pofta!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.