Lapte de Pasare V

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 3-4 oua
  • 200 g zahar
  • vanilie esenta sau vanilina
  • faina (optional)

Mod de preparare

Se imparte cantitatea de zahar in 3 parti. Laptele se pune la fiert intr-o cratita. Cu putin lapte fierbinte se amesteca galbenusurile cu doua parti de zahar si cu vanilia. Acuma, daca se foloseste faina (pentru a avea compozitia de lapte + galbenus mai groasa) se poate pune. Laptele dupa ce a fiert se toarna cate putin peste galbenusuri, amestecand continuu.

Se tine vasul 5 minute pe foc, amestecand mereu pentru a nu se afuma compozitia. Separat se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul ramas si se bate in continuare pana se topeste tot. Intr-o cratita se puna apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba, cu o lingura de supa se ia din albus si se scufunda in apa. Se fierb galustele 2 minut pe o parte, se intorc pe partea cealalta, se mai fierb 2 minute dupa care se scot si se pun la scurs pe o sita.

Se aranjeaza apoi peste laptele cu galbenuse. Galustele se pot fierbe si in lapte, dar in cazul asta va trebui sa mariti putin cantitatea de lapte din reteta.

Se serveste rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de gutui la slow cooker Crock Pot

Am primit de la cineva de la tara niste gutui galbene si parfumate care trebuiau musai transformate intr-un gem aromat. Si...

Gem de gutui la slow cooker Crock Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj