Lacrimi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat :
  • 7 oua
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Pt crema :
  • 250 gr rama(cub)
  • 4 linguri zahar praf
  • 150 nuca macinata (150 gr nuca cocos)
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 350 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 sticluta esenta de rom daca folositi nuci
  • 2 banane

Mod de preparare

Blat :
7 galbenusuri se freaca cu 6 lin zahar,3 ling.cacao. Separat se bat albusurile la care apoi se adauga treptat galbenusurile frecate, 4 linguri faina si 1/2 praf de copt. se da la cuptor si se coace . Dupa ce a copt il scoatem si il sucim intr-un prosop ud .

Crema :

4 linguri de faina se amesteca cu 1 lingura de zahar si 350 ml lapte si se fierbe pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca rama cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga nuca macinata (sau nuca de cocos)
si esenta de rom. Cele doua se amesteca pana se omogenizeaza. (eu folosind nuca de cocos nu am pus es.de rom ci am pus un pic de colorant alimentar ).

Blatul se desface si se umple cu crema, deasupra se pun bananele si se rasuceste la loc. Se orneaza cu glazura si cu nuca de cocos (la libera imaginati a fiecaruia).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu portocale, rom si stafide

Un chec aromat si extrem de pufos pe care il prepar cu drag de fiecare data.

Desert chec cu portocale, rom si stafide
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj