Kardinalschnitte

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 200 g zahar tos
  • 60 g zahar pudra
  • 60 g faina
  • praf de copt
  • vanilie
  • gem de visine
  • 500 g frisca

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu 200 g de zahar. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga faina, praful de copt, vanilia. Se pun in tava tapetata cu hirtie, un rind de albus, unul de galbenus, altul de albus, iar unul de galbenus, ultimul de albus. In total trei de albusuri si intre ele doua de galbenusuri.

Se coace la cuptorul incalzit la 170 de grade, 15-20 minute. Se rastoarna pe un servet presarat cu zahar si cu ajutorul unui cutit se dezlipeste hirtia. Se lasa la racit. Se taie in doua. Un blat se aseaza pe un platou, se unge cu gem si se pune frisca, se aseaza cel de al doilea blat care se pudreaza cu zahar pudra.

Se da la rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj