Kardinalschnitte

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 200 g zahar tos
  • 60 g zahar pudra
  • 60 g faina
  • praf de copt
  • vanilie
  • gem de visine
  • 500 g frisca

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu 200 g de zahar. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga faina, praful de copt, vanilia. Se pun in tava tapetata cu hirtie, un rind de albus, unul de galbenus, altul de albus, iar unul de galbenus, ultimul de albus. In total trei de albusuri si intre ele doua de galbenusuri.

Se coace la cuptorul incalzit la 170 de grade, 15-20 minute. Se rastoarna pe un servet presarat cu zahar si cu ajutorul unui cutit se dezlipeste hirtia. Se lasa la racit. Se taie in doua. Un blat se aseaza pe un platou, se unge cu gem si se pune frisca, se aseaza cel de al doilea blat care se pudreaza cu zahar pudra.

Se da la rece.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Tort rapid cu fructe

Daaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern.  E o...

Tort rapid cu fructe
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura