Islere cu crema de ciocolata

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 240 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 180 g unt
  • o lingura mare de smantana
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 30 g unt
  • 180 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zaharul pudra,adaugam smantana mixand in continuare,apoi nuca macinata si faina.Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora.
Dupa ce scoatem de la rece ,intindem coca, nu foarte subtire si taiem discuri mici.Daca este nevoie mai adaugam putina faina.Asezam discurile de coca in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pana se rumenesc usor.
Pentru crema de ciocolata punem toate ingrdientele intr-un vas pe foc.Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata.Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore, apoi o mixam pana devine o crema pufoasa.
Eu le-am umplut cu crema de ciocolata si cu gem. Le-am servit pudrate cu zahar .
Sunt atat de buneeee.Se topesc in gura.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...