Inghetata Malaga ( in Doua Variante )

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • varianta 1 (reteta doar cu galbenusuri) :
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-160 lapte proaspat
  • 100-150 g zahar
  • 2 lingurite de zahar vanilat
  • 2 lingurite de rom pentru prajituri (nu esenta)
  • 100 g (sau mai mult) stafide
  • varianta 2 (cu galbenuse si albuse)
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 albusuri batute spuma
  • 200 ml frisca lichida
  • 100-150 ml (cca) lapte
  • vanilie (optional)
  • 2 lingurite de rom pentru prajituri
  • stafide cca 100 g

Mod de preparare

Varianta 1 (reteta doar cu galbenusuri):

- lasati stafidele in rom in timp ce pregatiti compozitia pentru inghetata
- daca hotariti sa folositi masina de inghetata puneti vasul in congelator asa cum scrie in cartea tehnica cu cel putin 8 ore inainte, eu l-am lasat 24 ore, vara 8 ore nu sunt suficiente.
- amestecati galbenusurile cu zaharul pina cind obtineti o crema umflata, eu am folosit totul crud dar daca vreti puteti sa faceti aceasta operatiune la bain marie eventual folosind un termometru de bucatarie verificind pina cind crema ajunge la cca 80°c
- adaugati frisca lichida (nu trebuie sa o bateti) si laptele, stafidele si romul
- varsati compozitia in masina de inghetata si urmariti indicatiile din carte
- varsati inghetata chiar daca nu e foarte solida (daca compozitia nu a fost suficient de rece sau in casa e prea cald nu reuseste sa se inchege bine) intr-un vas pe care il puneti citeva ore sau mai putin in congelator pina cind obtineti o inghetata la consistenta dorita

Varianta 2 (cu galbenusuri si albusuri)
- puneti vasul masinii in congelator cu 8-24 ore inainte
- puneti stafidele la inmuiat in rom
- amestecati cu mixerul galbenusurile cu zaharul (daca vreti puteti sa o faceti la bain marie)
- adaugati frisca, laptele, vanilia si albusele
- amestecati si adaugati romul si stafidele
- versati totul in masina si lasati-o sa lucreze 30 minute
- varsati compozitia obtinuta intr-un vas si mai lasati un timp in congelator

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume

 Ciupercile umplute sunt foarte versatile ,poti incerca o sumedenie de combinatii . Imi place sa pregatesc frecvent...

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.