Inghetata de Casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua;
  • 250 g zahar;
  • 250 ml lapte;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • 100 g unt;
  • o lingura rasa de faina;
  • un praf de sare;
  • o lingura de cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, laptele, esenta si untul. Se fierb la foc iute, amestecand continuu. Dupa ce se topeste untul, se adauga faina si amesteca pana cand se omogenizeaza. Se fierbe in continuare, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Dupa aceea, se adauga cealalta jumatate de zahar si se mixeaza pana cand devin bezea. Apoi, se adauga crema de galbenusuri peste ele si se omogenizeaza.

Jumatate din crema obtinuta se pune intr-o caserola si se baga la congelator, iar peste cealalta jumatate se adauga cacao si se omogenizeaza. Se pune si aceasta intr-o alta caserola si se baga la congelator.
Se poate servi simpla sau cu diverse toppinguri.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...